Túrák
Király-erdő, Erdély 2004. november 29.

Hétfő
Osoi 2 - ECSItt nem vetődtünk árnyékra! Szemi már többször is járt ebben a barlangban, és mivel régóta ismerem elhihettem neki, hogy ez nem lesz semmi. Az olvadás itt is megemelte a vízszintet, de az átlagoshoz képest nem jelentősen. 9-en indultunk be libasorba egy nem túl tágas csőszerű járatba, melynek alján zubogott a víz. Szemi elől, én leghátul. Hosszú pöcsölés után az az infó jutott el hozzám, hogy úszni kell a továbbjutáshoz. No ekkor megfordultunk, hogy a fotós cuccot az overál alól kitegyük, mert mégsem fogunk fényképezőgépekkel és vakukkal beúszni.
Osoi 5 - ECS Ez a hír viszont többek kedvét szegte, pedig hamar kiderült, hogy úszás nélkül is át lehet jutni, mindössze csak a gumicsizma lesz vizes. Szemi csak azt kérte, hogy olyan legyen mögötte, aki tud úszni, mert ő sajnos nem tud, és ha a travizásnál mégis beleesne a vízbe, legyen valaki aki ki tudja halászni.
Aprócska félreértés, ami 4 embert fordított vissza. Tényleg őszintén sajnálom, mert a beígért látvány nem maradt el. A hétvége talán legklasszabb barlangja volt.

Osoi 3 - ECS Osoi 4 - ECS Osoi 1 - ECS

Én végig remekül éreztem magam.
Mindenkinek köszönöm.

Csaba

Ui.: Ha kobakot és lámpát a kocsiban hagyod, ami csak a barlang bejáratánál derül ki, akkor ne hamarkodd el a döntést, várj néhány percet, hogy hátha kijön valaki a lyukból aki oda adja neked a saját felszerelését. Köszi Géza.

2003 - 2011 © Papp Ferenc BKCs - desIgn:ALTAIR